JAK UCHOVÁVAT ZELENINU DÉLE ČERSTVOU A VYHNOUT SE TAK ZBYTEČNÉMU PLÝTVÁNÍ?
Naše Kapsy z biobavlny a bambusového froté, které jsou nejen ušity, ale i kompletně utkány v České republice, jsou unikátním kapesním sklepem. Bambusové froté vyniká schopností vázat vodu a díky tomu jsou kapsy skvělé pro uchovávání čerstvé zeleniny. Zelenina se na rozdíl od plastových sáčků nezapaří a vydrží svěží mnohem déle.
Kapsy, které vyrábíme ve dvou velikostech, pojmou i pořádnou hlávku salátu nebo zelí. Určitě doporučuji vyzkoušet i na mrkev, celer, kedlubny, brokolici, řepu, okurky, pórek a další vaši oblíbenou zeleninu.
Jak kapsy používat?
01. Kapsu namočímeKapsu namočíme do vody a vyždímáme tak, aby zůstala vlhká, ale nekapala z ní voda. | |
02. Zeleninu očístímeZeleninu očistíme, ale nekrájíme. Je tak nejen připravena rovnou ke konzumaci, ale zároveň i zabráníme znečištění kapsy. | |
03. Zeleninu vložíme do kapsyZeleninu vložíme do kapsy a dáme do lednice nebo na jiné chladné místo. | |
04. Kapsy udržujeme mokréKapsy je potřeba udržovat mokré. Podle potřeby tedy zeleninu průběžně kontrolujeme a kapsu znovu navlhčíme |
A ještě doporučení k samotnému nakupování zeleninySÁČKY NA NÁKUP NEBO UCHOVÁNÍ POTRAVIN Na nákup ovoce, zeleniny, pečiva a dalších nebalených potravin můžete opakovaně používat plátěné a síťované sáčky. Jsou dostupné v mnoha velikostech a výhodných sadách a vhodné jsou nejen pro nákupy, ale i na uchovávání potravin. A navíc jejich používáním ušetříte spoustu jednorázových plastů. Co je velkou výhodou všech těchto sáčků je možnost všechny sáčky vyprat. Doporučujeme prát na 60 °C, protože praní na 40 °C (případně nižší) je z hlediska likvidace bakterií a virů neúčinné. Ideálně je dobré při praní přidat PUER a bezpečně je tak vydezinfikovat pro další použití. |