TIP 6 - Jak uchovávat zeleninu déle čerstvou

JAK UCHOVÁVAT ZELENINU DÉLE ČERSTVOU A VYHNOUT SE TAK ZBYTEČNÉMU PLÝTVÁNÍ? 

Naše Kapsy z biobavlny a bambusového froté, které jsou nejen ušity, ale i kompletně utkány v České republice, jsou unikátním kapesním sklepem. Bambusové froté vyniká schopností vázat vodu a díky tomu jsou kapsy skvělé pro uchovávání čerstvé zeleniny. Zelenina se na rozdíl od plastových sáčků nezapaří a vydrží svěží mnohem déle.

Kapsy, které vyrábíme ve dvou velikostech, pojmou i pořádnou hlávku salátu nebo zelí. Určitě doporučuji vyzkoušet i na mrkev, celer, kedlubny, brokolici, řepu, okurky, pórek a další vaši oblíbenou zeleninu.

 Jak kapsy používat?

01. Kapsu namočíme

Kapsu namočíme do vody a vyždímáme tak, aby zůstala vlhká, ale nekapala z ní voda.

02. Zeleninu očístíme

Zeleninu očistíme, ale nekrájíme. Je tak nejen připravena rovnou ke konzumaci, ale zároveň i zabráníme znečištění kapsy.

03. Zeleninu vložíme do kapsy

Zeleninu vložíme do kapsy a dáme do lednice nebo na jiné chladné místo.

04. Kapsy udržujeme mokré

Kapsy je potřeba udržovat mokré. Podle potřeby tedy zeleninu průběžně kontrolujeme a kapsu znovu navlhčíme

A ještě doporučení k samotnému nakupování zeleniny

SÁČKY NA NÁKUP NEBO UCHOVÁNÍ POTRAVIN

Na nákup ovoce, zeleniny, pečiva a dalších nebalených potravin můžete opakovaně používat plátěné a síťované sáčky. Jsou dostupné v mnoha velikostech a výhodných sadách a vhodné jsou nejen pro nákupy, ale i na uchovávání potravin. A navíc jejich používáním ušetříte spoustu jednorázových plastů. 

Co je velkou výhodou všech těchto sáčků je možnost všechny sáčky vyprat. Doporučujeme prát  na 60 °C, protože praní na 40 °C (případně nižší) je z hlediska likvidace bakterií a virů neúčinné. Ideálně je dobré při praní přidat PUER a bezpečně je tak vydezinfikovat pro další použití.